Eng flagga

Ödeshög vandrarhem en oas vid Omberg!

Ödeshög vandrarhem hembygdsgårdVandrarhemmet ligger i en hembygdsgård, omgärdat av gamla beteshagar, bergknallar och ekar. Här finns hela sjutton gamla hus som är hitflyttade under årens lopp för att samla tradition och historia för framtidens generationer.
På vandrarhemmet finns olika boenden, alla med sin unika historia. Granliden är en kronoskattegård från 1700-talet och Slöjdvillan är ett hus i gammalnordisk stil.

Naturligtvis finns flera sevärdheter att besöka som Ombergs ekopark, Ellen Keys Strand, Alvastra klosterruin och Heda kyrka. Bad och fiskesjöar finns också i närheten. I regionen finns flera golfbanor som Ombergs golf och Östad golf i Väderstad. Vill du hellre vandra eller cykla finns utmärkta leder för detta alldeles i närheten.

11 rum med 33-37 bäddar fördelade på Granliden, Slöjdvillan och i stugorna Blockhuset och Kiosken.

Öppet 2019
1 maj - 15 september

Reception
Incheckning kl.16:00 - 18:00 under högsäsong.
Övriga tider enligt överenskommelse/telefon.

Frukost
Kl 08:00-10:00.

Centrum 300 m.

Boka via telefon 0144-10 700 eller direkt på plats 16:00 - 18:00

Välkomna!

Läs mer och boka online boka knapp

Du kan också boka boende på tel: 0144-107 00 eller via e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Infart Ödeshög
Ödeshögs kommun bor människor som ser infarten istället för avfarten, som ser möjligheter istället för problem. Det smittar av sig! Ödeshög är en liten kommun med många fördelar, här finns både jordnära verksamheter och framåtskridande företag. Vi har sjöutsikt och gratis parkeringsplatser och vårt läge vid Vättern, med Omberg, "seaside" golfbana och småbåtshamn i Hästholmen brukar ge smittsamma leenden.
Se Ödeshögs kommuns hemsida!

Butiker i Ödeshögs centrum
Här erbjuds det mesta inom Service & handel. Det du behöver finns i butiker, restauranger, caféer och serviceanläggningar. Det finns även systembolag, post- och bankservice, bilverkstäder, bio, gym, vårdcentral, tandläkare med mera. Läs mer!

Turisterna väljer Ödeshög
Vi är bland de bästa kommunerna som ökat sina gästnätter enligt SCB och Tillväxtverket
Ödeshög är en av de 20 kommuner som ökat sina gästnätter mest mellan 2008 till 2016
Enligt SCB och Tillväxtverket så har Ödeshög ökat sina gästnätter med 69 procent från ca 15 000 till ca 25 000 stycken. – Fantastiskt roligt att höra, säger kommunalrådet Annicki Oscarsson i Ödeshög.

- I Ödeshögs kommun finns det vacker natur, spännande kultur och historia som lockar, fortsätter Annicki.
Kommunen har nyligen gjort en rapport där 700 personer deltagit. Rapporten visar att nyckelfaktorer till denna framgång och viktiga orsaker till att man återkommer är ett gott bemötande, kvalitet och ett framgångsrikt samarbete mellan besöksnäringsaktörerna. Läs mer!

Historiska sevärdheter i Ödeshög A-Ö

Restauranger och caféer i Ödeshög A-Ö

 

 

 

Ödeshögs vandrarhem  Södra vägen 63 599 31 Ödeshög

Bokningstelefon: 0144-107 00

Bokningmejl: nils.orrenius@telia.com