Eng flagga

Ödeshög vandrarhem hembygdsgård

Ödeshögs vandrarhem

Ödeshögs vandrarhem ligger placerad i Ödeshögs hembygdsgård, omgärdad av gamla beteshagar, bergknallar och ekar. Här finns 17 gamla hus som är hitflyttade under årens lopp för att samla tradition och historia för framtidens generationer.
Det är den ideella föreningen Ödeshögs Hembygdsförening, organisationsnummer 823000-3009, som äger och driver Ödeshögs Vandrarhem. Vandrarhemmets verksamhet är öppet årligen under sommar säsongen maj till och med september månad. Vi är anslutna till Svenska turistföreningen och motsvarar deras kvalitetskrav. Vårt ändamål med verksamheten är att erbjuda prisvärda övernattningar i äldre fin kulturmiljö.
Totalt har föreningen 11 rum med 35 bäddar för uthyrning, fördelade i fem byggnader. Vandrarhemmet har flera slag av varierande logi och övernattningsmöjligheter. Vi kan uthyra, stugor, enkelrum, sovsalar med två, fyra eller fem, sängar, eller rum med våningssängar.
Våra byggnader
Granliden, vandrarhemmets största fastighet, har sju inredda rum för uthyrning. Fastigheten har tidigare varit huvudbyggnaden till en kronoskattegård med anor från 1700-talet.
Slöjdvillan är byggd i fornnordisk stil. Fastigheten har fem rum för uthyrning. Den har tidigare varit skollokal för många Ödeshögsbor som lärt sig snickaryrket från grunden.
Blockhuset är ett timrat blockhus uppförd av hembygdsföreningen i egen regi under 1980-talet. Det används idag för vandrarhemmets rumsuthyrning.
Kiosken är en timrad byggnad som används som uthyrningsrum till vandrarhemmet samt till kiosk vid föreningens olika arrangemang.
I Blockhus och Kiosk tar vi även emot gäster med husdjur välkomna!
Uppleva göra
Skateboard, Boulebana och äventyrsplats för barn gångavstånd en minut från Hembygdsgården
I Ödeshög kan du ansluta till flera vandringsleder. Franciskusleden, Östgötaleden och Klosterleden
Ekopark Omberg naturupplevelser, vandringsleder. Ellen Keys led, Naturstig, Älvarumsleden. Rökstenen, STF Signaturled Omberg
Närmaste utebad finns Visjön, Öninge, Hästholmen, Stava, Vagnsjön, Trehörnasjön, Lorasjön.
Golfbana Ombergs Golf i Stora Lund med angränsande naturreservat och badmöjligheter i Vättern
Fotbollsgolf Sjöstorp
Hästholmens hamn
Tåkerns fågelstation och naturum, Här finns prinsessan Estelles Sagostig (speciellt anpassad för barn) och Strandpromenaden, liksom den "vanliga" spången i vassen
Fiske Vättern, övriga sjöar fiskekort

Till Ödeshögs vandrarhem tar du dig som bilist genom att svänga av till Ödeshög från E4:an eller ännu hellre från Turistvägen Omberg-Tåkern-Gränna.
Med lokalbuss från järnvägsknuten Mjölby eller Tranås kommer du till Ödeshög inom 30 minuter.

Reception
Incheckning kl.16:00 - 18:00 under högsäsong.
Övriga tider enligt överenskommelse med vandrarhemsvärden på telefon 073-7783145.

Frukost
Kl 08:00-10:00.

Centrum 300 m.

Boka via vandrarhemsvärden på telefon 073-7783145, direkttelefon 0144-107 00 eller på plats 16:00 - 18:00 i mån av plats.

Välkomna!

Läs mer och boka online boka knapp

Boka boende på tel: 0141-20 99 00 eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Infart Ödeshög
Ödeshögs kommun bor människor som ser infarten istället för avfarten, som ser möjligheter istället för problem. Det smittar av sig! Ödeshög är en liten kommun med många fördelar, här finns både jordnära verksamheter och framåtskridande företag. Vi har sjöutsikt och gratis parkeringsplatser och vårt läge vid Vättern, med Omberg, "seaside" golfbana och småbåtshamn i Hästholmen brukar ge smittsamma leenden.
Se Ödeshögs kommuns hemsida!

Butiker i Ödeshögs centrum
Här erbjuds det mesta inom Service & handel. Det du behöver finns i butiker, restauranger, caféer och serviceanläggningar. Det finns även systembolag, post- och bankservice, bilverkstäder, bio, gym, vårdcentral, tandläkare med mera. Läs mer!

Turisterna väljer Ödeshög
Vi är bland de bästa kommunerna som ökat sina gästnätter enligt SCB och Tillväxtverket
Ödeshög är en av de 20 kommuner som ökat sina gästnätter mest mellan 2008 till 2016
Enligt SCB och Tillväxtverket så har Ödeshög ökat sina gästnätter med 69 procent från ca 15 000 till ca 25 000 stycken. – Fantastiskt roligt att höra, säger kommunalrådet Annicki Oscarsson i Ödeshög.

- I Ödeshögs kommun finns det vacker natur, spännande kultur och historia som lockar, fortsätter Annicki.
Kommunen har nyligen gjort en rapport där 700 personer deltagit. Rapporten visar att nyckelfaktorer till denna framgång och viktiga orsaker till att man återkommer är ett gott bemötande, kvalitet och ett framgångsrikt samarbete mellan besöksnäringsaktörerna. Läs mer!

Historiska sevärdheter i Ödeshög A-Ö

Restauranger och caféer i Ödeshög A-Ö

 

 

 

Ödeshögs vandrarhem  Södra vägen 63 599 31 Ödeshög

Bokningstelefon: 0141-20 99 00

Bokningmejl: info@sveciatravels.se